News

image

Paddock registration for FIA European Autocross championship in Bauska is open

24.05.2021
Sveiciens sportistiem!
 
www.musa.lv ir atvērta reģistrācija zonām servisa parkā FIA Eiropas Autokrosa čempionāta posmam Bauskā! 
 
 
Nenokavē iespēju virtuāli ieņemt labākas vietas servisa zonā! 
 
 
 
Hello drivers!
 
Paddock registration for FIA European Autocross championship in Bauska is open in www.musa.lv 
 
 
Do not miss the opportunity to virtually occupy better places in the paddock area!
Read
image

Eiropas Autokrosa čempionāts Bauskā pārceļas uz jūnija beigām

23.04.2021

Eiropas Autokrosa čempionāts Bauskā sākotnēji tika plānots jūnija pirmajā nedēļas nogalē, 05.-06. jūnijā, bet tiekot atceltiem diviem posmiem un veicot pārrunas ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) “Off-Road” komisiju un citiem čempionāta rīkotājiem ir veiktas izmaiņas jaunās sezonas kalendārā.

 

Atceļot divus Vācijā plānotos sacensību posmus Zēlovā un Mačenbergā, Bauskā paredzētais posms tiek pārcelts uz 26.-27. jūniju, kas sacensību posmu ierindo kā 2021. gada čempionāta atklāšanas vietu. Čempionāts kalenārā izkārtots no jūnija līdz oktobrim, posmi norisināsies septiņās Eiropas valstīs: Latvija, Lietuva, Francija, Nīderlande, Čehija, Itālija un Spānija.

 

Jānis Bergs, Eiropas Autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: "Kopā ar FIA un citiem rīkotājiem esam vienojušies par čempionāta vēlāku uzsākšanu. Šāds lēmums tika pieņemts savlaicīgi, balstoties uz kopējo situāciju, kas šobrīd saistāma ar vīrusa pandēmiju Covid-19, ar kuru saistītie ierobežojumi ietekmē sacensību norises iespējas visās čempionāta norises valstīs. Pēc pagājušā gada prakses, posmu vēlāka norise dod cerības, ka nebūtu nepieciešams pārcelt vai atcelt sacensību norisi. Mēs esam gatavi diviem scenārijiem: sacensību norise ar vai bez skatītāju klātbūtnes, abos variantos ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus, paralēli nodrošinot pilnvērtīgu un kvalitatīvu sacensību norisi.”

 

2021. gada Eiropas Autokrosa čempionāta kalendārs:

1. posms / Bauska, Latvija / 26.-27. jūnijs

2. posms / Vilkyciai, Lietuva / 03.-04. jūlijs

3. posms / St. Georges de Montaigu, Francija / 17.-18. jūlijs

4. posms / Toldijk, Nīderlande / 31. jūlijs – 01. augusts

5. posms / Prerov, Čehija / 21.-22. augusts

6. posms / Nova Paka, Čehija / 04.-05. septembris

7. posms / Saint Igny de Vers, Francija / 18.-19. septembris

8. posms / Maggiora, Itālija / 25.-26. septembris

9. posms / Mallerussa, Spānija / 09.-10. Oktobris

 

Par jaunumiem iespējams sekot līdzi mājaslapā www.musa.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook.com / @eiropasax un Instagram.com / @eiropasax.

Pasākuma norise iespējama pateicoties Starptautiskajai Automobiļu federācijai, Latvijas Automobiļu federācijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī Bauskas novadam.

Pasākumu atbalsta: Latvijas nafta, SteelTech, Essve, Milwaukee, Valtek, Print service, RedBull, Bauskas alus, MKM Mežs, Johnny Bloom’s.

Foto: Raimonds Volonts

Papildus informācija:

Zane Lielkāja

FIA Eiropas Autokross Latvijā / Sabiedriskās attiecības

E-pasts: media@rallycross.lv

Tel. Nr.: +371 26612249

Read
image

Vācietis Bernds Stubbe ar savu Super Buggy triumfē FIA Eiropas Autokrosa čempionāta otrajā posmā

02.06.2019

Šodien sporta kompleksā "Musa Raceland" noslēdzās FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posms. Sacensību karstumā sacentās vairāk nekā 100 sportisti no dažādām valstīm. Paralēli Eiropas čempionātam, divās klasēs sacentās Lidostas "Rīga" kausa braucēji, tai skaitā arī Latvijā jau zināmi autosportisti - Beate Klipa un Reinis Nitišs.

 

Raimonds Kisiels, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents:"Prieks atgriezties savā dzimtajā pilsētā Bauskā. Domāju, ka FIA Autokrosa komisija šīs sacensības vērtēs augstu, jo organizatori bija ņēmuši vērā ieteikumus pēc pagājušā gada un krietni uzlabojuši savu sniegumu. No Latvijas Automobiļu federācijas gribu teikt paldies visiem sacensību atbalstītājiem!"

 Ivo Traubergs, Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posma organizators: "Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posms ir aizvadīts - komanda ir labi pastrādājusi, viss noritēja pēc grafika, kā labs Šveices pulkstenis. Trasē ik uz stūra norisinājās spraigas cīņas. Visiem bija interesanti un sacensības varēja izbaudīt! Skatitāji bija ieradušies vairāk nekā pagājušajā gadā, pilnas bija ne tikai tribīnes, bet arī vietējās pļavas. Ja drīkstu vērtēt mūs pašus, tad liktu 9+, jo vienmēr jau var labāk. Paldies visiem cilvēkiem, kuri bija kopā ar mums visas nedēļas nogales garumā."

Labākie Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posmā:

Junior Buggy - 1. Bart Van Der PUTTEN; 2. Jakub NOVOTNY; 3. Styn JASPERS;

Buggy 1600 - 1. Vincent MERCIER; 2. Petr NIKODEM; 3. Markus WIBBELER;

Touring AX- 1. Matvey FURAZHKIN; 2. Vaclav FEJFAR; 3. Jan BARTOS;

Super Buggy -1. Bernd STUBBE; 2. Mike BARTELEN; 3. Jakub KUBICEK.

 

Paralēli Eiropas Autokrosa čempionāta posmam norisinājās arī Lidosta "Riga" kauss. Tajā divās ieskaites klasēs goda pledestālu dalīja - Xtreme 750 Buggy: 1. Andre KIIL; 2. Ronalds BALDIŅŠ;  3. Reinis NITIŠS.National 2000: 1. Jānis DREIMANIS; 2. Edijs Ošs; 3. Raimonds MŪRNIEKS.

Jānis Bergs, viens no Eiropas Autokrosa čempionāta posma Latvijā organizatoriem: "Liels prieks par lielisku nedēļas nogali "Mūsas" trasē, Bauskā. Paldies vairāk nekā 100 dalībniekiem, mūsu komandai un visiem iesaistītajiem cilvēkiem, kopā sarīkojām kārtīgu Autokrosa notikumu divu dienu garumā!"

 

Read
image

Aizvadīta FIA Eiropas Autokrosa čempionāta pirmā sacensību diena

01.06.2019

Šodien sporta kompleksā "Musa Raceland" tika aizvadīta FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posma pirmā sacensību diena. Uz starta pirmajā sacensību braucienā stājās ap 100 sportistiem, kuri tika sadalīti četrās dažādas ieskaites klasēs - Junior Buggy, Buggy 1600, Touring AX, Super Buggy.

Labākie pēc pirmās dienas:

Junior Buggy - 1. Bart Van Den PUTTEN; 2. Vadav KINDL; 3. Jakub NOVOTNY

Buggy 1600 -1. Vincent MERCIER; 2. Marcus WEEBELER; 3. Marvin HOLZLEITNER

Touring AX- 1. Vadav FEJFAR; 2. Matevey FURAZHKIN; 3. Otakar VYBORNY

Super Buggy -1. Thomas ANACLETO; 2. Wiely ALBERS; 3. Berns STUBBE

Paralēli Eiropas Autokrosa čempionāta posmam norisinās arī Lidosta "Riga" kauss. Tajā divas ieskaites klases - Xtreme 750 Buggy, kurā pēc pirmā sacensību brauciena līderis ir Ronalds Baldiņš un National 2000, kur labākais rezultāts Jānim Dreimanim.

Jānis Bergs, viens no Eiropas Autokrosa čempionāta posma Latvijā organizatoriem: "Laikpstākļi lieliski un trase ļoti labā stāvoklī, sportisti jau paspējuši sajust Mūsas trases burvību. Skatītāji šodien bija daudz un domāju, ka ikvienam uzmetās zosāda brīžos, kad tika dots starts kārtējam aizraujošajam braucienam. Rīt lielā diena, braucējus sagaida spraigākās cīņas. Gaidām visus Bauskā!"

Svētdiena 2. jūnijs. Pasākuma programma:

09:00 - tiek atvērta ieeja trases teritorijā;

09:30 - 2. sacensību brauciens;

11:20 - dalībnieku parāde;

12:00 - 3. sacensību brauciens;

14:00 - pusfināli - fināli (ceremoniālā apbalvošana pēc katra finiša);

18:00 - oficiālā apbalvošana.

Read
image

FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posma - PROGRAMMA

30.05.2019

Pasākuma programma:

Piektdiena 31. maijs
18:00 – Braucēju parāde Bauskas Rātslaukumā.

Sestdiena 1. jūnijs
09:00 – tiek atvērta ieeja trases teritorijā;
10:00 – iesildīšanās braucieni;
11:30 – 1. kvalifikācijas braucieni;
13:40 – 2. kvalifikācijas braucieni;
16:00 – 1. sacensību brauciens;

Svētdiena 2. jūnijs
09:30 – 2. sacensību brauciens;
12:00 – 3. sacensību brauciens;
14:00 – pusfināli – fināli (ceremoniālā apbalvošana pēc katra finiša);
18:00 – officiālā apbalvošana.

Read
image

Bauskas pilsētas rātslaukumā svinīgi atklās Eiropas Autokrosa čempionātu

29.05.2019

Piektdien 31. maijā Bauskas pilsētas rātslaukumā ar braucēju parādi atklās šajā nedēļas nogalē notiekošo FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posmu, kas norisināsies  leģendārajā "Musa Raceland" sporta kompleksā.

Jānis Bergs, viens no Eiropas Autokrosa čempionāta posma Latvijā organizatoriem: "Šogad daļiņu no sacensībām aizvedīsim arī uz Bausku, dalībnieki ar saviem spēkratiem pulcēsies vienotā parādē uz Bauskas pilsētas rātslaukumu. Aicinām atklāšanas pasākumā pievienoties ikvienu - būs dažādi priekšnesumi un iespēja satikt sportistus, iegūt autogrāfus un nofotografēties."

Atklāšanas pasākums sāksies plkst. 18:00, kad braucēju parāde finišēs rātslaukumā. Turpināsim ar Bauskas mēra Arnolda Jātnieka un Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posma organizatora Jāņa Berga uzrunām. Vadītāja pavadībā braucēju parādes dalībnieki šķērsos estakādi, pastāstīs par saviem mērķiem un plāniem šajās sacensībās, satiksim arī Latvijā jau pazīstamus autosportistus - Beati Klipu un Reini Nitišu. Pasākumu ar priekšnesumiem papildinās deju studija "Lēra" un vokāli instrumentālā grupa "Bekars". Par sportistu un skatītāju uzmundrināšanu parūpēsies autosportā jau iecienītais vadītājs Oskars Kaņeps-Kalniņš.

FIA Eiropas Autokrosa čempionāta otrā posma sacensības sāksies sestdien, 1. jūnijā. Turpināsim un sīvākās cīņas būs vērojamas 2. jūnijā. Pasākums noslēgsies svētdienas vakarā ar labāko apbalvošanu turpat "Musa Raceland" sporta kompleksā, Bauskā.

 

Read
image

Eiropas Autokross Bauskā jau šajā nedēļas nogalē - "Mūsas" trase uzņems vairāk nekā 100 autosportistus no visas Eiropas

27.05.2019

Šajā nedēļas nogalē, 1. /2. jūnijā, leģendārajā "Musa Raceland", Bauskā,  norisināsies FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posms. Autosporta notikums pulcēs vairāk nekā 100 sportistus no dažādām Eiropas valstīm tostarp arī sportistu no tālās Argentīnas.

Pēc ilgāka pārtraukuma, jau otro gadu Eiropas Autokrosa sacensības noris Bauskā. Organizatori vēlas atgriezt šīs senās autosporta disciplīnas tradīcijas Latvijā. "Komandas mērķis ir ilgtermiņā atgriezt šo autosporta pasākumu Latvijā", norāda Jānis Bergs, viens no Eiropas Autokrosa čempionāta posma Latvijā organizatoriem. 

Ivo Traubergs, autosportists unEiropas Autokrosa čempionāta 2. posma organizators: "Tas brīdis ir klāt - sacensības ir tepat aiz "stūra"! Trase tiek gatavota jau vairāk nekā mēnesi, paralēli citas sacensības nenotiek, lai mēs varētu trasi sagatavot augstākajā līmenī priekš Eiropas labākajiem Autokrosa braucējiem. Strādājam līdzīgi kā pagājušajā gadā - trases plānā būtiskas izmaiņas nav veiktas, bet esam nedaudz izmainījuši pasākuma norisi svētdien, lai pasākums neievilktos un ātrāk varētu sveikt labākos! Esam gatavi aizraujošai un jaudīgai nedēļas nogalei un uzskatu, ka ikvienam būs ko redzēt!"

"Sākusies saspringtākā nedēļa, esam finiša taisnē, vēl pēdējās nianses un būsim gatavi uzņemt sportistus un kopā aizvadīt lielisku nedēļas nogali Bauskā. Laikapstākļi brīvdienām pašreiz izskatās ļoti atbilstoši sacensību norisei apmeklēšanai. Strādājam pie tā, lai visiem šīs sacensības būtu izdevušās, atklāj Jānis.

FIA Eiropas Autokrosa čempionāta otrais posms sāksies jau piektdienas (31.05) vakarā ar grandiozu dalībnieku parādi Bauskas pilsētas centrā. Sacensību sākums un pirmā diena 1. jūnijā, sacensības turpināsies un sīvākās cīņas būs vērojamas 2. jūnijā. Pasākums noslēgsies svētdienas vakarā ar labāko apbalvošanu turpat "Musa Raceland", Bauskā.

Read
image

Beate Klipa - dāma autosportā, kura nebaidās no vīriešu konkurences

23.05.2019

Nākamajā nedēļas nogalē leģendārajā "Musa Raceland", Bauskā, norisināsies pasaules līmeņa Autokrosa sacensības - FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posms. Sagaidīsim vairāk nekā 100 sportistus no dažādām Eiropas valstīm tostarp arī vienu no ātrākajām latviešu dāmām - Beati Klipu.

Beate savu dalību pieteikusi "Riga International Airport - RIX cup", kas norisināsies FIA Eiropas Autokrosa čempionāta ietvaros. Xtreme buggy klasē spēcīgo dāmu sagaida tikpat spēcīgi vīriešu kārtas sportisti. "Sacensībās uz mani skatās kā uz sāncensi, visi esam vienlīdzīgi un ar vienlīdzīgu mērķi! Citi sportisti būdami vīrieši mani necenšas žēlot, jo esmu sieviete. Man arī to nevajag", uzsver Beate Klipa.

"Ar nepacietību gaidu Eiropas Autokrosa čempionātu Bauskā. Tās man ir bijušas mīļākās sacensības kopš sevi atceros. Sēdēju trases malā un tētim teicu, man arī ļoti gribētos tādu bagiju. Prieks, ka šogad varēšu izbaudīt pasākumu esot trasē un piedaloties. Mans galvenais uzdevums sacensībās būs - visas nedēļas nogales garumā nezaudēt prieku un smaidu sejā", emocijas neslēpj Beate.

Beate Klipa - viena no ātrākajām dāmām Latvijas autosportā. Šo apgalvojumu pavisam noteikti apstiprina viņas pieredze un sasniegumi autosportā līdz šim, izmēģinātas dažādas disciplīnas un iegūti nozīmīgi tituli - divkārtēja Latvijas čempione autokrosā, ieejot vēsturē kā pirmā sieviete, kura uzvarējusi Latvijas čempionātā. Beate ir pierādījusi, ka autosportā vieta ir arī sievietēm un droši var teikt, ka pārējiem sportistiem ir jārēķinās ar to, ka šī dāma ir nopietna konkurente!

FIA Eiropas Autokrosa čempionāta otrais posms sāksies jau piektdienas (31.05) vakarā ar grandiozu dalībnieku parādi Bauskas pilsētas centrā. Sacensību sākums un pirmā diena 1. jūnijā, sacensības turpināsies un sīvākās cīņas būs vērojamas 2. jūnijā. Pasākums noslēgsies svētdienas vakarā ar labāko apbalvošanu turpat "Musa Raceland", Bauskā.

Read
image

FIA EUROPEAN AUTOCROSS CHAMPIONSHIP

16.04.2019

On the 1st and 2nd of June in the Bauska Musa Raceland, the world's highest level of autocross will take place. FIA European Autocross Championship, 2nd round, with over 100 participants from Europe (Latvia, Lithuania, Estonia, Belarus, Russia, Ukraine, Czech Republic, Slovakia, Hungary, the Netherlands, Belgium, Germany, France, Italy, Spain, Portugal).

For the event to be family friendly, a children's campus with animators, electric cars, inflatable attractions, as well as other family members, a crafts market and many more entertainment will be available on both days.

Event program:

Friday May 31rd

18:00 - Parade of drivers in Bauska Town Hall Square.

Saturday June 1st

09:00 - The entrance to the track area is opened;

10:40 - Warm-ups;
12:00 - 1st qualifying;
14:30 - 2nd qualifying;
15:30 - 1st Race heat;

Sunday June 2nd

09:00 - The entrance to the track area is opened;
11:00 - Official opening of the competition;
11:40 – 2nd Race heat;
13:30 – 3rd Race heat;
15:30 - Semifinals - Finals (ceremonial award after each finish);
19:00 - Official Awarding.

Biedrība "RAC.LV" ir noslēgusi 17.05.2023. līgumu Nr. SKV-TL-2023/47 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma "Starptautiskās konkurētspējas veicināšana" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds eu